СВЕТСКИ ПОКРЕТ GREETERS

КЉУЧНЕ ВРЕДНОСТИ

 

Овај јединствени иновативни модел мотивисања младих на волонтерски рад препознат је у глобалном покрету под називом "Гритерс" (http://globalgreeternetwork.info), који је настао 1992. године у Америци у Њујорку.

Идеја формирања самог покрета настала је на основу препознавања потребе младих из различитих културних средина да се друже, упознају и размењују искуства, ставове и перцепцију свет око себе. Оснивачица овог покрета је приликом оснивања прве волонтерске мреже Гритера имала жељу да укључи што већи број младих људи у промоцију Њујорка на начин на који га она и њој блиски становници града воле, виде и доживљавају: као велики, али уједно и мали град са различитим садржајима, продавницама,

забавним местима за дружење, обедовање, и пријатним људима који желе да се свако ко дође у њихов град осећа добродошло. Концепт је тада доживео велики успех и брзо се проширио на цео свет. Како је порастао број програма добродошлице по свету, формирана је и глобална гритер мрежа као добровољно удружење независних програма добродошлице.

 

ПОГЛЕДАЈТЕ СВЕ ДЕСТИНАЦИЈЕ >>>


Copyright ©  2020  Greeters Nis  |  TON  |  Design